Duizenden boeren naar GelreDome: 'Moet jaarlijkse traditie worden'

ARNHEM - In GelreDome in Arnhem wordt zaterdagavond een nieuw festival gehouden, Warkende Helden Live. Een avond vol bier en boerenmuziek, speciaal voor boeren, bouwvakkers en andere bierliefhebbers, die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken.

Het plan voor het festival bestond al langer, maar kreeg vleugels door de stikstofcrisis, die de bouw- en landbouwsector treft. 'Het gezeur en die regels treft ons allemaal', aldus festivalpresentator Wim Salabim. 'Het is nu hoog tijd je kop op nul te zetten en er vanavond een dampend feestje van te maken.'

Bekijk een video van de voorbereidingen. De tekst gaat daaronder verder.

Tijdens deze eerste editie worden 6500 bezoekers verwacht. De boeren is verzocht hun trekkers thuis te laten, maar voor wat betreft klompen is dat anders. Salabim: 'Normaal mag je met klompen niet het GelreDome binnen. Maar vandaag wel'.

Op het programma staan bands en artiesten als BZB, Mooi Wark, Mannenkoor Karrespoor, WC Experience, Boer Bennie en The Spitfires. Het festival moet een jaarlijkse traditie worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: