Nieuws

Hotel in Asperen mag uitbreiden, omwonenden krijgen ongelijk

De Raad van State heeft bezwaren van omwonenden tegen het bestemmingsplan voor Hotel de Schildkamp in Asperen ongegrond verklaard. Omwonenden waren naar de Raad van State gestapt, omdat ze bang zijn dat uitbreiding van de activiteiten van het hotel voor geluids- en parkeeroverlast zorgt. © Google Streetview
ASPEREN - De Raad van State heeft bezwaren van omwonenden tegen het bestemmingsplan voor Hotel de Schildkamp in Asperen ongegrond verklaard. Omwonenden waren naar de Raad van State gestapt, omdat ze bang zijn dat uitbreiding van de activiteiten van het hotel voor geluids- en parkeeroverlast zorgt.
Een sporthal die deel uitmaakt van het complex, is vervangen door nieuwbouw aan de overkant. De exploitant van het hotel is inmiddels in de oude sporthal een Indoor Teambuilding Experience begonnen. Een bestemmingsplanwijziging moet het daarnaast ook mogelijk maken om in de toekomst een extra parkeerterrein aan te leggen.
Volgens de Raad van State wegen de belangen van de ondernemer zwaarder dan die van de omwonenden.

Nog geen uitbreidingsplannen

In het bestemmingsplan worden ook extra bebouwingsmogelijkheden aan het perceel toegevoegd. In totaal gaat dat om bijna 600 vierkante meter bouwgrond voor een uitbreiding van het hotel.
Er zijn volgens de exploitant nu geen uitbreidingen gepland. Om in de toekomst parkeerproblemen te voorkomen, is deze mogelijke uitbreiding wel meegenomen in de parkeerberekening van de gemeente West Betuwe.
Bij deze mogelijke toekomstige uitbreiding zijn dan 193 parkeerplaatsen extra nodig rond het hotel.