Nieuws

Derde en laatste NL-Alert in Aalten, brand onder controle

In de omgeving van Aalten is even voor 13.00 uur opnieuw een NL-Alert verstuurd. Het is een afsluitend bericht, nu de brand op het industrieterrein onder controle is en de rook is afgenomen. © ANP
AALTEN - In de omgeving van Aalten is even voor 13.00 uur opnieuw een NL-Alert verstuurd. Het is een afsluitend bericht, nu de brand op het industrieterrein onder controle is en de rook is afgenomen.
De brandweer blijft nablussen bij het bedrijfspand aan de Vierde Broekdijk, waar dinsdagavond laat uitbrak. De rook zal in de loop van de middag verder afnemen.
De brandweer laat verder weten af te schalen. Er waren sinds afgelopen nacht meer dan honderd hulpverleners aan het werk in Aalten. Daarvan blijven er tot het eind van de middag nog zo'n twintig van over, laat een woordvoerder weten.

Bedrijven nog niet bereikbaar

De maatregelen voor omwonenden zijn ingetrokken. Alleen de bedrijven in de driehoek Vierde Broekdijk, Dinxperloseweg en Rondweg Zuid blijven voorlopig gesloten. Deze bedrijven hebben te lang in de rook gelegen. Ze zijn naar verwachting van de gemeente vanaf 17.00 uur weer bereikbaar.
De gemeente Aalten is bereikbaar voor vragen over de brand via telefoonnummer 0543-493333.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!