Sloop Nijmeegse energiecentrale ligt nog maanden stil na dodelijk ongeval

NIJMEGEN - Energiemaatschappij Engie verbreekt het contract met sloopbedrijf Schotte dat verantwoordelijk was voor de sloop van de oude kolencentrale in Nijmegen. De sloopwerkzaamheden lagen al stil sinds een dodelijk ongeval afgelopen november.

Volgens Engie waren er al langere tijd verschillen van inzicht over organisatie en werkwijze van het project, het afwijken van gemaakte afspraken en planning.

Bij het ongeval op 28 november 2019 kwam een 52-jarige medewerker van Schotte om het leven, nadat hij van vijf meter hoogte naar beneden viel. De inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Engie doen ieder een onderzoek naar de toedracht van het ongeval en willen hangende dat onderzoek geen informatie geven.

Onacceptabel

Volgens een woordvoerder van Engie staat de breuk los van het dodelijk ongeval. 'Voor het dodelijk ongeval waren wij al in gesprek met Schotte over verschillen van inzicht.'

In een verklaring stelt Engie: 'Dit betrof serieuze verschillen van inzicht over organisatie en werkwijze van het project, het afwijken van gemaakte afspraken en planning. Deze terugkerende verschillen van inzicht en de praktische gang van zaken vond Engie onacceptabel.'

Maanden vertraging

Engie moet nu op zoek naar een nieuwe aannemer voor de sloopwerkzaamheden. Volgens de woordvoerder zal de sloop daarom waarschijnlijk nog maanden stil liggen. Over de afloop van het verbroken contract met Schotte en een eventuele schadevergoeding wil hij niets zeggen. Bij Schotte was niemand beschikbaar voor commentaar.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: