Nieuws

Kinderen de school uit door toiletbrand, twee leerkrachten naar ziekenhuis

In een van de toiletten van de Koningin Emmaschool in Apeldoorn woedde woensdagmorgen een brand. Die kon worden bestreden met brandblussers. de twee leerkrachten die dat deden moesten daarna naar het ziekenhuis, omdat ze rook hadden ingeademd. © Luciano de Graaf
APELDOORN - In een van de toiletten van de Koningin Emmaschool in Apeldoorn woedde woensdagmorgen een brand. Die kon worden bestreden met brandblussers. de twee leerkrachten die dat deden moesten daarna naar het ziekenhuis, omdat ze rook hadden ingeademd.
Volgens schooldirecteur Jenny van Hove stond een handdoekapparaat in de toiletten in brand.
De school was korte tijd ontruimd. De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 werden ondergebracht op de naburige Lugtmeijerschool. De kleuters van de groepen 1 en 2 konden terug naar hun eigen klas, liet de school aan de ouders weten in een bericht weten. 'Iedereen is veilig', aldus de school. 
De brandweer heeft de ruimte waar de brand woedde geventileerd. 

Eerder brand in de school

Het gebeuren roept herinneringen op aan de brand op oudejaarsdag 2015, zegt Van Hove. 'Die brand heeft nog steeds een grote impact op ouders.'
Die dag gooide een kind waarschijnlijk vuurwerk in een ventilatieschacht, waardoor een kopieerapparaat in de ruimte onder de schacht vlam vatte.  Alle ruimtes van het gebouw, van kelder tot zolder, raakten beschadigd.
Pas na vier maanden konden leerlingen en schoolleiding terug naar de school aan de Thorbeckestraat. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!