Nieuws

Man wandelt met tasje Joegoslavische handgranaten door bos

Een wandelaar kreeg maandag de schrik van zijn leven toen hij een tasje die hij had gevonden bij een parkeerplaats in Ede openmaakte. Het tasje bleek gevuld met handgranaten. © Facebook politie Ede
EDE - Een wandelaar kreeg maandag de schrik van zijn leven toen hij een tasje die hij had gevonden bij een parkeerplaats in Ede openmaakte. Het tasje bleek gevuld met handgranaten.
De man wilde de handgranaten niet onbeheerd achterlaten. Daarom pakte hij de tas met inhoud op en liep er enkele honderden meters mee.

'Extreem gevaarlijk'

'De passant kwam gelukkig op tijd tot de conclusie dat wat hij deed, extreem gevaarlijk was', schrijft de politie op Facebook. Hij legde de tas weer terug en belde de politie.
De politie zette de parkeerplaats af en riep de hulp in van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Die kwam tot de conclusie dat het ging om 'een aantal zeer gevaarlijke handgranaten van Joegoslavische makelij'. 

Onderzoek gaat verder

Deze handgranaten komen vaker voor in het criminele circuit. Ze worden nu verder onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!