Nieuws

Sta je weleens stil bij de omgeving van de Gelderse snelwegen?

Witte strepen, asfalt, ander verkeer en je navigatieaanwijzingen. Dat zijn de dingen die je het meeste ziet wanneer je op de Gelderse snelwegen rijdt. Maar wist je dat er goed is nagedacht over de omgeving rondom de snelwegen? © Omroep Gelderland
HETEREN - Witte strepen, asfalt, ander verkeer en je navigatieaanwijzingen. Dat zijn de dingen die je het meeste ziet wanneer je op de Gelderse snelwegen rijdt. Maar wist je dat er goed is nagedacht over de omgeving rondom de snelwegen?
Hans Jungerius neemt je in het Omroep Gelderland-programma Straal Voorbij mee in de wereld om de snelweg heen. 'We beseffen ons niet dat er goed nagedacht is over hoe we de wereld ervaren vanaf de weg', legt hij uit.
Het stuk A50 wat vanaf de Betuwe in de Veluwe overgaat is daar een goed voorbeeld van. 'Daar is een waar theater van gemaakt. In de bochten van de weg, de vorm van de brug en de aanplanting van bomen.'
Maar het wordt soms ineens 'verprutst' door de geluidsschermen die naast de wegen moeten staan. 'Weg ontwerp. Gewoon kapotgemaakt', zucht de presentator. 
Omgeving Gelderse snelwegen 'een waar theater' - Straal Voorbij
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!