Nieuws

VIDEO | Zo begon de ellende van het hoogwater in 1995

Het is de grootste evacuatie in de Nederlandse geschiedenis sinds de oorlog. Meer dan 250.000 mensen sloegen in 1995 op de vlucht voor het water. Deze week is dat 25 jaar geleden maar veel mensen weten het nog precies, dat ze huis en haard moesten verlaten vanwege de extreem hoge waterstanden van de Waal, Rijn en Maas. © Omroep Gelderland
BENEDEN-LEEUWEN - Het is de grootste evacuatie in de Nederlandse geschiedenis sinds de oorlog. Meer dan 250.000 mensen sloegen in 1995 op de vlucht voor het water. Deze week is dat 25 jaar geleden maar veel mensen weten het nog precies, dat ze huis en haard moesten verlaten vanwege de extreem hoge waterstanden van de Waal, Rijn en Maas.
Omroep Gelderland heeft deze week veel aandacht aan de hoogwaterperiode. Dinsdag zenden we een documentaire uit en vanaf vandaag (maandag) is er elke dag direct na het nieuws een mini-documentaire te zien over het hoge water en de massale evacuatie.
Op de vlucht voor hoogwater, aflevering 1
Lees en deel herinneringen in de Omroep Gelderland Facebookgroep Hoogwater in 1995, evacuatie Rivierengebied.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!