Nieuws

Militair uit Culemborg verdacht van aanranding op marinebasis

De Marinebasis in Den Helder.
Het Openbaar Ministerie vervolgt een 28-jarige militair uit Culemborg voor betrokkenheid bij de aanranding van een collega in Den Helder. Dat zou zijn gebeurd op 17 mei 2018. Ook een 34-jarige man uit Brielle en een 27-jarige man uit Dordrecht worden verdacht van betrokkenheid bij de aanranding.. © ANP
CULEMBORG - Het Openbaar Ministerie vervolgt een 28-jarige militair uit Culemborg voor betrokkenheid bij de aanranding van een collega in Den Helder. Dat zou zijn gebeurd op 17 mei 2018. Ook een 34-jarige man uit Brielle en een 27-jarige man uit Dordrecht worden verdacht van betrokkenheid bij de aanranding..
Het slachtoffer zou in een portacabin op de rijkswerf van de Koninklijke Marine tegen een tafel en tegen de grond zijn gedrukt waarna de man uit Dordrecht zijn penis tegen de heup tikte en neukbewegingen maakte. De rest hield hem in bedwang. Ook kreeg het slachtoffer ontblote billen vlak voor zijn gezicht gehouden, aldus de aanklager.
De oudste van de drie, die hun meerdere was, probeerde volgens de aanklacht het slachtoffer te dwingen om een hamer oraal te bevredigen of de man uit Dordrecht. Ook zou hij opdracht tot schennis hebben gegeven aan de jongste verdachte uit Dordrecht.
De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem stelde het proces maandag uit, omdat een van de advocaten ziek was. De zaak wordt zo snel mogelijk alsnog behandeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!