Nieuws

Er komen 500 extra woningen in Apeldoorn

De komende tijd gaat Apeldoorn 500 woningen bouwen. Ook is er meer aandacht voor hoge woonlasten en moeten er kansen komen voor starters. Dat zijn afspraken die de gemeente Apeldoorn, de Apeldoornse woningcorporaties en de huurdersorganisaties gemaakt hebben. © Pxhere
APELDOORN - De komende tijd gaat Apeldoorn 500 woningen bouwen. Ook is er meer aandacht voor hoge woonlasten en moeten er kansen komen voor starters. Dat zijn afspraken die de gemeente Apeldoorn, de Apeldoornse woningcorporaties en de huurdersorganisaties gemaakt hebben.
In de afspraken, die onlangs ondertekend zijn, moet er aandacht zijn voor duurzaamheid (energiezuiniger woningen), wachttijden en bijzondere doelgroepen. De 500 extra sociale huurwoningen horen bij die zogenoemde prestatieafspraken. 

Lage huurprijs, jongeren in de smiezen

Ook moeten de woonlasten omlaag (daar wordt een plan voor uitgerold) en krijgen jongeren prioriteit, zo belooft Apeldoorn. Woningcorporaties beloven op hun beurt dat 10 procent van de nieuw te bouwen woningen een maandelijks huurprijs krijgen die de 432 euro blijft.
Apeldoorn gaat zich daarnaast inzetten voor 'levensloopbestendige huizen', wat betekent dat mensen op hun oude dag kunnen blijven wonen in hun eigen huis. 
Wethouder Nathan Stukker: 'We staan voor de best pittige taak om steeds meer wonen en zorg met elkaar te combineren en recht te doen aan steeds meer verschillende woonbehoeftes. Ik denk dat we met deze prestatieafspraken daarin samen een goed evenwicht hebben gevonden.'
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!