Marcouch over seksueel wangedrag: 'Met pek en veren de horeca uit'

ARNHEM - 'Wat ons betreft mogen de daders met pek en veren de horeca uit.' Dat zegt burgemeester Ahmed Marcouch over seksueel grensoverschrijdend gedrag in het Arnhemse uitgaansleven. 'Want het zijn de daders die wij moeten weren. Niet de belaagden die zich gedwongen zien gedeelde ruimten te vermijden.'

De burgervader reageert daarmee op vragen van GroenLinks-raadslid Muriël Simonis over de campagne 'Ask for Angela'. Een slachtoffer van seksueel overschrijdend gedrag kan dan aan de bar naar 'Angela' vragen. Het personeel weet voldoende, en zal je op gepaste wijze helpen. Dat zou Simonis ook graag in Arnhem zien.

Zie ook: Seksueel overschrijdend gedrag tijdens het uitgaan? 'Angela' biedt hulp

Ondernemers, gemeente en politie

En dat vindt Marcouch een goed idee. Het past volgens hem prima in het convenant ‘veilig uitgaan' dat momenteel wordt gemaakt. De burgemeester verwacht ook dat het voorstel 'in goede aarde valt bij de ondernemers, gemeente en politie'.

Simonis is tevreden met de beantwoording. Ze vindt het mooi dat het voorstel wordt meegenomen in de afspraken die Marcouch met horecaondernemers aan het maken is.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: