Goed nieuws voor vrijgelaten man: hij krijgt zijn 'cocaïne' terug

APELDOORN - Een man die met een paar pakken poeder werd aangehouden, heeft een brief met een opvallende boodschap thuis gekregen. Hij kan op het politiebureau in Apeldoorn zijn verdovende middelen weer ophalen.

'Hèhe, mijn cliënt mag eindelijk zijn cocaïne crack ophalen bij de politie', twittert zijn advocaat Bart Swier donderdag geamuseerd. 'Zie ook onderwerp: ophalen verdovende middelen. Cliënt vertrouwt het niet helemaal'. 

Uit een telefoontje naar de advocaat wordt al snel duidelijk dat het niet écht om cocaïne gaat. 'In de zaak waar het om draait, werd een paar pakken poeder van mijn cliënt in beslag genomen. De politie dacht dat het cocaïne was, maar dat bleek niet zo te zijn', vertelt Swier.

'Mijn cliënt begreep niets van de brief'

Zijn cliënt komt uit Duitsland en zat een dag in de politiecel. 'Toen uit de resultaten van het laboratorium bleek dat er niets strafbaars in zat, kon hij weer gaan.'

Het is maar de vraag of hij zelf ook om de brief kon lachen. 'Mijn cliënt begreep er niets van. Dan ben je een Duitser en krijg je zo'n brief uit Nederland. Ik weet ook niet waarom de politie dat zo opschrijft.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Politie Nieuws
Deel dit artikel: