Poging tot wurging en verkrachting in Arnhem: 9 jaar cel en tbs geëist

ARNHEM - Een 27-jarige man die een 69-jarige Arnhemse zou hebben verkracht, verwurgd en geprobeerd hebben te beroven terwijl ze haar hondje uitliet, hoorde vrijdag 9 jaar celstraf tegen zich eisen. Ook wil de officier van justitie dat hem tbs met dwangverpleging wordt opgelegd.

Eerste Kerstdag 2018: terwijl een 69-jarige vrouw haar hondje uitlaat aan de Rosendaalseweg, pakt een man haar van achter beet en bedreigt hij haar met een mes. Het slachtoffer wordt de bosjes ingetrokken, mishandeld en bijna gewurgd met de capuchon van haar jas.

De vrouw raakt zwaargewond en moet naar het ziekenhuis worden gebracht. Ruim een jaar later kampt de vrouw met psychische problemen en is ze niet in staat de rechtszaak bij te wonen. 'Kerst zal voor haar nooit meer hetzelfde zijn, het leven van het slachtoffer zal nooit meer hetzelfde zijn. Het vrije gevoel, het gevoel dat ze onbezorgd kan gaan en staan waar ze wil, is weg. Op Eerste Kerstdag 2018 heeft de verdachte haar leven kapotgemaakt', aldus de officier van justitie. 

Verdachte: ik heb het niet gedaan

De verdachte, een 27-jarige man uit Sint Maarten, was nog maar een paar maanden Nederland. De man ontkent dat hij de vrouw iets heeft aangedaan. 'Ze hebben degene te pakken die het niet gedaan heeft', zei hij tegen de rechter. De man zou op het hulpgeroep van de vrouw zijn afgekomen. Verder herinnert hij zich dat een hardloper hem zou hebben weggestuurd met de mededeling de politie te hebben gebeld.

Maar volgens justitie en ook de advocaat van de verdachte is het DNA-bewijs tegen de man overweldigend. Zo is er sperma op en in het lichaam van de vrouw gevonden, en ook op zijn lichaam is DNA van het slachtoffer aangetroffen. 

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: