Nieuws

'Verhuizing marinierskazerne naar Nieuw Milligen'

De verhuizing van de mariniers van Doorn naar Vlissingen is vrijwel zeker van de baan. Ingewijden bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws. Het plan is nu om de mariniers onder te brengen in Nieuw Milligen (gemeente Apeldoorn). Zeeland zal worden gecompenseerd voor het verlies. © ANP
UDDEL - De verhuizing van de mariniers van Doorn naar Vlissingen is vrijwel zeker van de baan. Ingewijden bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws. Het plan is nu om de mariniers onder te brengen in Nieuw Milligen (gemeente Apeldoorn). Zeeland zal worden gecompenseerd voor het verlies.
Al sinds 2012 is Defensie bezig met de verhuizing van de ongeveer 1800 mariniers naar Vlissingen. Daar zou een nieuwe kazerne worden gebouwd, maar er is veel weerstand bij de zeesoldaten. Het Korps Mariniers heeft onder meer door de verhuizing te maken met leegloop.
Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) heeft haar plan vorige week vrijdag voorgesteld in de ministerraad, maar toen werd uiteindelijk besloten dat Defensie eerst moet kijken naar compensatie voor Zeeland voor het besluit naar buiten wordt gebracht.

'Kan er niks over zeggen'

De gemeente Apeldoorn zegt vandaag ook te hebben gehoord dat de mariniers naar Nieuw Milligen komen. 'We hebben al meerdere media aan de telefoon gehad, maar ik kan er niks over zeggen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!