Nieuws

Wordt Addy de taalheld van Nederland?

Glossy De Addy.
Addy van Meerten is al Taalheld van Gelderland en maakt nu ook kans om de titel Taalheld van Nederland binnen te slepen. Met de TaalHeldenprijs worden mensen bedankt die zich inzetten voor de geletterdheid van Nederland. Addy doet dat op verschillende manieren. © Omroep Gelderland
BENEDEN-LEEUWEN - Addy van Meerten is al Taalheld van Gelderland en maakt nu ook kans om de titel Taalheld van Nederland binnen te slepen. Met de TaalHeldenprijs worden mensen bedankt die zich inzetten voor de geletterdheid van Nederland. Addy doet dat op verschillende manieren.
Volgens taaldocente Marianne Herckenrath heeft zo'n 9 à 10 procent van de volwassenen in Nederland moeite met lezen, rekenen en digitale vaardigheden. Addy zat bij haar op les en probeert nu een voorbeeld te zijn voor anderen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Wordt Addy de TaalHeld van Nederland?
Zo heeft Addy een eigen glossy waarin waargebeurde verhalen staan. Ook zit ze nu in een speciaal testteam dat brieven van de gemeente controleert op begrijpelijke taal.
Op 3 maart wordt de TaalHeldenprijs uitgereikt door Prinses Laurentien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!