Houd rekening met extra reistijd op A1 en A12

ARNHEM - Op twee belangrijke oost-westverbindingen in het oosten van het land moet het verkeer rekening houden met extra reistijd. De rijstroken op de IJsselbruggen in de A12 veranderen, maar daar komt de A1 tussen Bathmen en Markelo bij.

De rijstroken van de A1 worden tussen Bathmen en Markelo versmald om ruimte te maken voor wegwerkzaamheden. Vanavond worden daarom de op- en afritten Deventer-Oost en Lochem afgesloten.

Die afsluiting geldt het hele weekend, vanaf 21.00 uur vrijdagavond tot maandagochtend 5.00 uur. Op de versmalde rijstroken geldt daarna een maximale snelheid van 90 kilometer per uur.

'Afgestemd met verkeerscentrale'

De werkzaamheden vinden tegelijk plaats met die op de IJsselbruggen in de A12, ook een verbinding richting Duitsland. Daar werden de rijstroken deze week heringericht, waardoor er vanaf zaterdag een nieuwe situatie geldt. Dan zijn er nog maar drie rijstroken naar Utrecht en vier naar Duitsland, waar je maximaal 90 kilometer per uur mag rijden.

Heeft u ook last van de werkzaamheden aan de IJsselbruggen, of heeft u een alternatieve manier gevonden om de files op de A12 te vermijden? Wij horen graag uw verhaal! Mail ons: omroep@gld.nl
Op beide verbindingen tussen oost en west moeten automobilisten daarom rekening houden met extra reistijd. 'We hebben alles afgestemd met de verkeerscentrale, dat moet ook, maar daar kwam niet uit naar voren dat de A12 aanleiding zou zijn om het werk aan de A1 uit te stellen. Met de A1 zijn we ook allang bezig, terwijl de staat van de bruggen in de A12 maakt dat we dat niet kunnen uitstellen', stelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

A1 verbreed, A12 ontlast

Het werk aan de A1 begon in mei vorig jaar. De snelweg wordt verbreed: tussen Apeldoorn en Deventer komen twee keer vier rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo gaat naar twee keer drie rijstroken.

De IJsselbruggen in de A12 moeten worden ontlast tot 2022, als de werkelijke renovatie begint. Daarom zijn de rijstroken zo verlegd, dat één van de stalen bruggen niet meer gebruikt wordt door verkeer.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Velp Nieuws
Deel dit artikel: