Nieuws

Rechter buigt zich over afgedankte koelapparatuur Ressen

De gemeenteraad van Lingewaard is per ongeluk pas een klein jaar later geïnformeerd over de kwestie van de afgedankte koelapparatuur langs de Ressensestraat in Ressen. Dat zegt het college in antwoord op vragen van GroenLinks. Op 5 maart treffen de gemeente en het bedrijf elkaar voor de bestuursrechter. © Omroep Gelderland
RESSEN - De gemeenteraad van Lingewaard is per ongeluk pas een klein jaar later geïnformeerd over de kwestie van de afgedankte koelapparatuur langs de Ressensestraat in Ressen. Dat zegt het college in antwoord op vragen van GroenLinks. Op 5 maart treffen de gemeente en het bedrijf elkaar voor de bestuursrechter.
Het gaat om de afgedankte koelapparatuur van het bedrijf Industrial Parts B.V. Die oude spullen zijn veel dorpsbewoners al jaren een doorn in het oog.

Dwangsom

In de zomer van 2018 legde het college het bedrijf al een dwangsom op om de rommel op te ruimen. Maar tijdens een kort geding hierover oordeelde de rechter dat niet valt uit te sluiten dat de overtreding op een later moment alsnog gelegaliseerd kan worden. Daarnaast twijfelt de voorzieningenrechter of er sprake is van afvalstoffen.

Kan nog een tijd duren

Daarom heeft het college de dwangsom van 5000 euro per week dat het bedrijf de spullen nog buiten heeft liggen, nog niet kunnen innen. Op 5 maart dient de zogenoemde bodemprocedure over de kwestie.
Op de vraag van GroenLinks of Industrial Parts B.V. de spullen echt gaat opruimen antwoord het college dan ook: 'Dit hangt af van de uitspraak van de rechtbank. Daarna bestaat ook nog de mogelijkheid van hoger beroep.' Voorlopig blijft de apparatuur dus waarschijnlijk nog wel even liggen.