Vitesse naar kwartfinale beker na winst op Heracles Almelo

Vitesse heeft woensdag de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. In een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo werd met 0-2 gewonnen. De volgende tegenstander is Ajax, thuis. De Amsterdammers lieten geen spaan heel van Spakenburg (7-0), de club van oud-Achilles-trainer Eric Meijers. © Omroep Gelderland
ALMELO - Vitesse heeft woensdag de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. In een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo werd met 0-2 gewonnen. De volgende tegenstander is Ajax, thuis. De Amsterdammers lieten geen spaan heel van Spakenburg (7-0), de club van oud-Achilles-trainer Eric Meijers.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Vitesse begon goed aan de wedstrijd door binnen tien minuten al op voorsprong te komen. Het was Oussama Tannane, die net zoals tegen Fortuna Sittard, in één keer een vrije trap in het doel wist te krijgen. Daarmee bracht hij de Arnhemse ploeg in een zetel.
Het was alleen niet zo dat Vitesse beter ging voetballen na de 0-1. Sterker nog, het was vooral de thuisploeg die de bal had. Niet dat daar veel gevaar uit kwam. Edward Sturing en zijn assistenten konden daardoor vooral rustig op de bank blijven zitten.

Matavz schiet raak

Na de rust begon Heracles beter aan het duel en kreeg de thuisploeg nu wel wat mogelijkheden. Remko Pasveer wist zijn doel schoon te houden voor Vitesse.
Daarna was het weer de beurt aan de Arnhemmers. Na een goede individuele actie van oud-Heraclied Tannane kwam de bal voor de voeten van de Sloveen Tim Matavz. De spits had de hele wedstrijd nog geen knikker geraakt, maar nu rondde hij keurig af: 0-2.

Tegen Ajax

Daarna veranderde er niet veel meer aan de stand. Vitesse bekert door en komt in de kwartfinale Ajax tegen in GelreDome. De Amsterdammers wonnen met 7-0 van amateurploeg Spakenburg.
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!