Nieuws

Vier verdachten ontsnappingspoging Zutphen langer vast

De aanhouding van de verdachten bij Wehl.
De vier mannen die zondag zijn aangehouden na de mislukte ontsnappingspoging uit de gevangenis in Zutphen, blijven nog zeker twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag bepaald. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De vier mannen die zondag zijn aangehouden na de mislukte ontsnappingspoging uit de gevangenis in Zutphen, blijven nog zeker twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag bepaald.
De vier werden afgelopen zondag aangehouden: drie van hen bij Wehl en een bij Zevenaar. Volgens de politie hebben ze met een bestelbus de gevangenispoort proberen te rammen. Het busje stond even later in brand. 

Kopstuk Mocro-maffia

Zeer waarschijnlijk probeerden ze op die manier Omar L. te bevrijden, die zit als kopstuk van de Mocro-maffia een levenslange gevangenisstraf uit. 
Zie ook: Wie is Omar. L? 
De verdachten zijn tussen de twintig en dertig jaar oud en komen niet uit Nederland, maakte de politie dinsdag bekend. Volgens De Telegraaf hebben ze de Franse nationaliteit en een Noord-Afrikaanse achtergrond.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!