Nieuws

Servers ziekenhuizen en gemeente online

De Citrix-servers van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zijn weer online. Ook alle diensten van de gemeente Doetinchem zijn weer werkzaam nadat vorige week maatregelen werden genomen om een mogelijk lek te voorkomen. © REGIO8
DOETINCHEM - De Citrix-servers van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zijn weer online. Ook alle diensten van de gemeente Doetinchem zijn weer werkzaam nadat vorige week maatregelen werden genomen om een mogelijk lek te voorkomen.
'In beide ziekenhuizen zijn maatregelen genomen om een mogelijke kwetsbaarheid in het programma te repareren met een patch van Citrix', zo laat het bestuur van de ziekenhuizen in een persverklaring weten. Vanaf zaterdag was het buiten de ziekenhuismuren niet mogelijk om in te loggen op het netwerk. Op advies van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en het ministerie van Veiligheid en Justitie werd dit weekend besloten om het netwerk offline te halen. Volgens het NCSC is de gebruikte patch 'toereikend'.
Ook gemeenten in de Achterhoek hebben vorige week maatregelen getroffen naar aanleiding van het mogelijke lek. 'Sinds vanochtend werken alle diensten van gemeente Doetinchem weer, zowel voor inwoners als voor medewerkers', zo laat de gemeente Doetinchem woensdag weten.