Nieuws

Grote hennepkwekerij gevonden bij nieuwe politieactie in Arnhem

Archief
Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft dinsdag per direct een pand gesloten op bedrijventerrein Het Broek na de vondst van een forse hennepkwekerij. Een man van 30 jaar is als verdachte aangehouden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft dinsdag per direct een pand gesloten op bedrijventerrein Het Broek na de vondst van een forse hennepkwekerij. Een man van 30 jaar is als verdachte aangehouden.
In het bedrijfspand werden in twee aparte ruimte meer dan 1000 hennepplanten aangetroffen. De stroom bleek te zijn afgetapt.
Er was op het industrieterrein mogelijk ook sprake van illegale bewoning, zwartwerken en enkele milieu-overtredingen. Ook is bij een bedrijf apparatuur in beslag genomen vanwege een openstaande belastingschuld van meer dan 20.000 euro.

Reeks acties

De actie op Het Broek werd uitgevoerd door het interventieteam, dat eind vorig jaar in het leven werd geroepen om 'een vuist te maken tegen de onderwereld'. Bij de eerste actie werd - eveneens op Het Broek - onder meer chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van drugs, een grote partij lachgas en een gestolen auto aangetroffen.
Marcouch kondigde toen al aan dat het ging om een eerste actie in een reeks die volgt in Arnhem.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!