Uitgebrande Ferrari en Mercedes bij villa's in Apeldoorn lijkt gerichte actie

APELDOORN - Bij de vrijstaande woningen in Apeldoorn waar dinsdagochtend een Ferrari en een Mercedes in vlammen opgingen, stond begin december ook al een peperdure auto in brand. Het ging toen om een Porsche. Een Bentley, die ernaast stond, raakte beschadigd.

De villa's en auto's zouden van één familie zijn, maar de politie kan dit om privacyredenen niet bevestigen. De Ferrari en Mercedes hebben samen een nieuwwaarde van ruim een half miljoen euro.

Overigens woedde begin deze maand ook een autobrand bij een andere woning in de buurt. De vlammen sloegen toen uit een Audi Q8, een SUV met een nieuwwaarde van ruim 165.000 euro. Ook toen hield de politie rekening met brandstichting.

De tekst gaat verder onder de foto.

De autobrand van begin januari. Foto: Persbureau Heitink

Aansteker

De Ferrari en Mercedes die dinsdagochtend in brand stonden, kunnen als verloren worden beschouwd. Brandstichting lijkt aannemelijk, aangezien de voertuigen op verschillende terreinen aan de Malkenschoten stonden. Bovendien is op de oprit bij de Ferrari een aansteker gevonden. 

Beelden van de brand. De tekst gaat verder onder de video.

Buurtonderzoek en camerabeelden

Omdat eerder ook al een autobrand woedde bij de woningen lijkt het om een gerichte actie te gaan, maar de politie wil deze conclusie nog niet trekken.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

'Het is nog niet exact duidelijk hoe de autobranden zijn ontstaan. We sluiten brandstichting niet uit en zijn een onderzoek gestart. Dit onderzoek bestaat uit het vergaren van bewijs door onder meer een buurtonderzoek en het bekijken van camerabeelden', zegt een politiewoordvoerster. Ook wordt onderzocht of er een verband is met de eerdere branden.

Mocht er toch sprake zijn van brandstichting bij de familie dan heeft de dader veel risico genomen, aangezien beide auto's achter gesloten hek stonden en de terreinen beveiligd zijn met bewakingscamera's.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: