Personeel Solar Nederland in Duiven staakt tegen advies van baas in

DUIVEN - Medewerkers van technische groothandel Solar Nederland in Duiven staken vandaag. Ook bij andere technische groothandels in Nederland wordt actie gevoerd. De medewerkers willen meer loon en betere arbeidsvoorwaarden.

Het hoofdkantoor van Solar zit in Alkmaar. Volgens vakbond FNV werken er bij de vestiging in Duiven ongeveer 75 mensen. Een groot aantal is uitzendkracht. Van het vaste personeel doet ook niet iedereen mee aan de staking. 

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

'Eigen glazen ingooien'

Volgens bestuurder Daniëlle Wiek van de FNV heeft iemand van het het lokale management de medewerkers dringend opgeroepen niet mee te doen aan de actie, omdat ze daarmee 'hun eigen glazen zouden ingooien'.

Ook zou hij gezegd hebben dat het personeel er alleen maar slechter van wordt in plaats van beter. Het personeel voelt zich hierdoor geïntimideerd. De FNV vermoedt ook dat een deel van de mensen hierdoor niet durft te staken. 

In een reactie hierop zegt directeur Martijn Rengers van Solar dat iedereen in het bedrijf recht heeft om te staken en dat het bestuur dat ook wil uitdragen. De lokale manager heeft volgens Rengers gehandeld uit eigen initiatief en is daar inmiddels ook op aangesproken. 

De stakingsactie is dinsdag buiten voor het pand van Solar. Ongeveer 20 medewerkers van de vestiging in Duiven doen mee. In de loop van de ochtend hebben de stakers versterking gekregen van groothandel Schuurman uit Alkmaar en van de Technische Unie uit Amsterdam. Zij betuigen steun aan de medewerkers uit Duiven.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Duiven Duiven Economie Nieuws
Deel dit artikel: