Nieuws

Saskia geeft les in lachen

Saskia van Velzen.
Ze verdient lachend haar boterham. Letterlijk. Saskia van Velzen (51) uit Doorwerth is lachcoach en geeft lachworkshops aan groepen. © Omroep Gelderland
DOORWERTH - Ze verdient lachend haar boterham. Letterlijk. Saskia van Velzen (51) uit Doorwerth is lachcoach en geeft lachworkshops aan groepen.
'Het greep me, omdat het simpel is. Iedereen kan het. Ik neem de lach als uitgangspunt, niet de humor. Want iedereen heeft andere humor', aldus Saskia. 
Acht jaar geleden kwam Saskia met lachtrainingen in aanraking. Ze startte de Lachwinkel, zoals haar bedrijf heet. 'Het is mooi om te zien dat mensen geïnspireerd raken. En dat er verbinding tot stand komt bij mensen. Dat ze echt loskomen en plezier maken.' 

'Ik ben ook wel eens uitgelachen'

Toch werkt ze daarnaast nog een paar dagen per week als boekhouder. Een mooi contrast. 'Heerlijk. Het geeft balans. Dat is voor een boekhouder wel belangrijk', lacht ze.
Lacht Saskia dan de hele dag door? 'Nee hoor. Soms ben ik ook wel eens uitgelachen. Maar ik lach wel makkelijker en sneller. En ik heb minder gauw negatieve gedachten.'
In 'Wij zijn Gelderland' zet Omroep Gelderland elke werkdag een gewone Gelderlander in het spotlicht. Iedereen heeft een eigen verhaal en dat laten we graag zien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!