Dit weekend gratis naar popmuziek in Wageningen

WAGENINGEN - Dit weekend kunnen mensen gratis naar popconcerten in Wageningen. Het is de aftrap van Popupop, een initiatief dat meer live muziek naar de stad moet halen.

Donderdag 23 januari begint de zogenoemde 'pop weekender' met een optreden van Ciao Lucifer in café Daniëls. Vrijdagavond speelt rockband Queen’s Pleasure - onder meer bekend van De Wereld Draait Door - in café Loburg. En op zaterdag draait MiniCulture op een clubnacht bij jongerenvereniging Unitas.

In toekomst niet gratis

De concerten zijn nu gratis, maar dat blijft niet altijd zo. Vanaf februari gaat Popupop gemiddeld twee keer per maand een concert of clubnacht organiseren met een toegangsprijs tussen de 5 en 20 euro. 

In het openingsweekend zijn alle optredens eenmalig gratis te bezoeken. 'We wilden snel beginnen, alvast laten zien dat we er zijn', zegt coördinator Ron van der Sterren. 'Uiteindelijk kwamen we dankzij het enthousiasme van betrokken partners uit op een driedaagse kick-off.'

Gemeentegeld

De gemeente betaalt mee aan de feestjes. Wageningen heeft in totaal 350.000 euro uitgetrokken om popmuziek in de stad te stimuleren. Dit jaar alleen gaat het om 75.000 euro.

Zie ook: 'Je hoeft straks niet meer naar Arnhem of Nijmegen', 350.000 euro voor popmuziek Wageningen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: