Man neergestoken in Chinees restaurant

APELDOORN - In Apeldoorn is donderdagmiddag een steekpartij geweest. Daarbij is een man ernstig gewond geraakt, meldt de politie.

De steekpartij vond plaats in een Chinees afhaalrestaurant aan de Zwolseweg. Er is een verdachte aangehouden. 'Die zei: ik heb het gedaan', vertelt officier van dienst Herman Petersen van de politie.

Volgens een videocorrespondent raakte het slachtoffer onder meer gewond aan het gezicht. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen. Die heeft het slachtoffer naar Nijmegen vervoerd.

Volgens een personeelslid van de naastgelegen garage is het slachtoffer de eigenaar van het restaurant. Medewerkers van het restaurant waren de garage binnengerend, maar omdat zij Chinees spraken was niet meteen duidelijk wat er aan de hand was. Ze dachten dat het om een overval ging, daarom gingen er maar twee garagemedewerkers naar binnen. Die troffen het slachtoffer aan, de verdachte was naar boven gevlucht.

Wat er aan de steekpartij voorafging, is onbekend. De politie doet onderzoek. De buurt is geschokt. Een naburige kapper zegt dat hij er al 60 jaar woont, maar dat er nog nooit wat is gebeurd.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: