Nieuws

Onderzoeksraad start formeel onderzoek naar fatale flatbrand Arnhem

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid start een formeel onderzoek naar de fatale flatbrand in Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Onderzoeksraad voor de Veiligheid start een formeel onderzoek naar de fatale flatbrand in Arnhem.
De eerste dagen na de ramp deed de Raad al een eerste verkennend onderzoek om te kijken of er ook een formeel onderzoek zou komen naar de brand op nieuwjaarsnacht. Dat is nu het geval. Bij de brand kwamen een 39-jarige vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De 36-jarige moeder en het 8-jarige dochtertje raakten zwaargewond.

Gericht onderzoek

De Onderzoeksraad gaat het ontwerp en het gebruik van de hal en de vluchtwegen bestuderen. Op die vluchtwegen werd eerder al kritiek geuit, omdat bewoners via zijtrappen slechts één verdieping lager konden komen.
Ook het gebruik van de liften bij brand wordt onderzocht. Het gezin was in de lift gestapt, toen door de brand de elektriciteit uitviel. De brand verspreidde een grote hoeveelheid giftige rook in het trappenhuis. Ook de inzet van de brandweer is onderdeel van het onderzoek.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!