Ook cyberaanval op server gemeente Zutphen

ZUTPHEN - Hackers hebben geprobeerd binnen te dringen in de computersystemen van de gemeente Zutphen. Dat gebeurde via de zogeheten Citrix-servers, net als bij het Medisch Centrum Leeuwarden.

Zutphen zegt geen aanwijzingen te hebben dat de aanvallers zijn binnengedrongen of dat gegevens zijn gestolen. De gemeente zegt maandag een kwetsbaarheid in haar netwerk te hebben gerepareerd. Dinsdag is toch een poging tot inbraak in het digitale systeem ontdekt.

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat iemand daadwerkelijk toegang tot de systemen van de gemeente heeft gekregen of dat er gegevens zijn gestolen, laat Zutphen wel onderzoek uitvoeren. Dinsdagavond heeft de gemeente maatregelen genomen om de systemen af te sluiten en weer schoon te krijgen. 

Zutphen laat inwoners weten dat de cyberaanval geen betekenis voor hen heeft, omdat er dus geen signalen zijn dat er bij de inbraak daadwerkelijk gegevens zijn gestolen. Het onderzoek moet daar definitief uitsluitsel over geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: