De Stelling: 'Vliegschaamte is onzin'

Het vliegtuig heeft vorig jaar voor het eerst de auto ingehaald als meest gebruikte vervoermiddel bij buitenlandse vakanties. Laat jij je tegenhouden door vliegschaamte? Reageer hieronder op De Stelling van GLD.

De Veluwe was vorig jaar de populairste binnenlandse bestemming onder vakantiegangers. Maar gaan we over de grens, dan pakken we graag het vliegtuig. Het aantal vliegvakanties steeg vorig jaar met 3 procent, zo blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Zie ook: Veluwe terug op één als populairste vakantie in eigen land

Vandaag begint in Utrecht de Vakantiebeurs, waar heel veel Nederlanders hun inspiratie opdoen voor hun (buitenlandse) vakantie van dit jaar. Moeten we nog wel vliegen door de druk op het milieu? De term vliegschaamte is afkomstig uit Zweden, daar flygskam genoemd. Mensen beseffen steeds meer hoe slecht vliegen is voor het milieu en zoeken daarom naar alternatieven. 

Met bijna 20 procent van alle stemmen werden woorden met 'schaamte' gekozen tot het Onze Taal-woord van 2019. Volgens het genootschap is het een 'steeds vaker gebruikt achtervoegsel waarmee men aangeeft dat men zich schaamt over de in het eerste deel van het woord genoemde zaak, naar analogie van vliegschaamte: babyschaamte, bezorgschaamte, vleesschaamte'.

Wat vind jij, is vliegschaamte onzin? Laat het ons weten:

Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Stelling Economie Nieuws
Deel dit artikel: