Meer baby's in Brummen: bevolking groeit weer

BRUMMEN - De gemeente Brummen is het nieuwe jaar begonnen met 38 inwoners meer dan een jaar eerder. Hiermee komt er een einde aan de dalende trend van het aantal inwoners. In totaal wonen er nu 20.735 inwoners in de Veluwse gemeente.

Sinds 2012 daalt het inwoneraantal van de gemeente Brummen. In dat jaar woonden er een kleine 600 inwoners meer dan nu in de gemeente. Dat de bevolking in het afgelopen jaar steeg komt onder meer door de geboorte van meer kinderen (162) dan een jaar eerder (142) en doordat er ruim duizend mensen naar Brummen verhuisden. 

Het totaal aantal inwoners dat overleed (221) of vertrok naar een andere plaats (907) ligt lager dan het aantal nieuwe inwoners, waardoor Brummen onderaan de streep meer inwoners telt dan een jaar geleden. 

Door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt in de loop van dit jaar het definitieve bevolkingscijfer vastgesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Brummen Brummen Nieuws
Deel dit artikel: