Automobilist verdacht van poging doodslag en vernieling wijkcentrum Nijmegen

NIJMEGEN - Een 24-jarige Nijmegenaar, die eerder is opgepakt voor vernieling van wijkcentrum Hatert in Nijmegen, wordt ook verdacht van het inrijden op een persoon. De man zou op 6 oktober vorig jaar met zijn auto 'met aanzienlijke snelheid' zijn ingereden op het slachtoffer, dat klem kwam te zitten tussen de wagen en een muur. Dat bleek dinsdag bij de rechtszitting.

De man wordt verdacht van poging tot doodslag. De bestuurder veroorzaakte veel schade op de parkeerplaats van het wijkcentrum. De bestuurder reed volgens omwonenden als een dolle over het terrein en ramde daarbij een lantaarnpaal en de gevel van het gebouw. Hoewel de wagen door de aanrijdingen zwaar beschadigd raakte, reed de bestuurder daarna weg.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Handgemeen

Volgens de politie ging aan het incident een handgemeen vooraf. Drie mannen uit Nijmegen werden kort na de aanrijdingen opgepakt. Dinsdag moest alleen de 24-jarige verdachte voor de rechter verschijnen.

De Nijmegenaar wordt ook verdacht van vernieling. Hij is volgens het Openbaar Ministerie met zijn auto zonder af te remmen tegen de buitenmuur van wijkcentrum Hatert gebotst. Ook zou hij twee lantaarnpalen hebben beschadigd.

De zaak is nog niet inhoudelijk behandeld.

Zie ook: Dolle bestuurder richt ravage aan in Nijmegen, drie aanhoudingen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: