Meedoen aan de Vierdaagse wordt stuk duurder

NIJMEGEN - Meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen is weer duurder geworden. Inschrijving kost dit jaar honderd euro. De inschrijving begint op 3 februari en duurt tot en met 27 maart.

De verhoging van 16 euro ten opzichte van deelname in 2019 is volgens de Vierdaagsestichting noodzakelijk financieel gezond te blijven en het evenement in de toekomst te kunnen blijven houden.

Nieuw dit jaar is een hogere inschrijvingslimiet. Voorheen ging die dicht bij 47.000 aanmeldingen, waarna er werd geloot. Dit jaar hanteert de organisatie een lotingslimiet van 49.000 inschrijvingen. Woordvoerster Jennifer Bus legt uit: 'In de afgelopen jaren bleek steeds dat in de periode na de loting zo’n 2.000 startbewijzen vervielen. Wandelaars annuleerden de inschrijving of ze betaalden niet.'

Chaotische herinschrijving

Dat leidde tot herinschrijvingen voor lopers die waren uitgeloot, maar dat proces verliep chaotisch. De organisatie is nu van die herinschrijving afgestapt; bij 49.000 inschrijvingen is de wandeltocht vol.

Indien een teveel aan debutanten zich inschrijft, wordt onder hen geloot. De organisatie verwacht dat op 21 juli 45.000 wandelaars aan de start staan. Totaal 41.235 wandelaars liepen vorig jaar de Vierdaagse uit.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: