Nieuws

'Meisje (9) uit Arnhem zwaargewond na val uit skilift in Winterberg'

Het wintersportgebied Winterberg in Duitsland.
Een meisje van 9 jaar raakte zondagmiddag ernstig gewond na een val uit een skilift in het Duitse Winterberg. Volgens de Gelderlander komt ze uit Arnhem. © Pixabay
WINTERBERG - Een meisje van 9 jaar raakte zondagmiddag ernstig gewond na een val uit een skilift in het Duitse Winterberg. Volgens de Gelderlander komt ze uit Arnhem.
Het meisje viel rond 14.35 uur uit de skilift. Haar vader van 38 die ook in de skilift zat, kon het ongeluk niet voorkomen.
De man wist zijn dochter weliswaar vast te pakken, maar moest haar uiteindelijk loslaten. De politie kon niets zeggen over de exacte hoogte van de crash.
Reddingswerkers en een spoedarts waren snel ter plaatse, zegt de politie. Een traumahelikopter moest vanwege slecht weer rechtsomkeert maken, meldt de Sauerland Kurier. De politie sluit volgens dit medium een technisch mankement aan de skilift uit.
Het slachtoffertje is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Winterberg is een populaire wintersportplaats voor Gelderlanders. De plaats in het Sauerland ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Arnhem en telt ruim dertig skipistes.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!