Zaltbommelse carnavalsvereniging werkt jaar na verwoestende brand weer aan nieuwe wagen

ZALTBOMMEL - Een catastrofe voor het carnaval van Zaltbommel in februari 2019. Door een felle brand werden meerdere loodsen verwoest waar de spullen en wagens van zeker tien verenigingen in stonden. Een jaar later is er een nieuwe loods en wordt er weer hard gewerkt voor het komende carnaval.

In het programma Café Carnaval blikt verslaggever Frank Oosterwegel terug op de brand én helpt hij een handje mee aan de nieuwe wagen van De Keinderkupkes. De brand maakte veel impact op de groep. 'Het was echt huilen', vertelt Leon School van de vereniging. 'Daar wil ik eigenlijk niet meer aan terugdenken, we willen liever vooruit kijken.'

De tekst gaat verder onder de video.

In de nieuwe loods wordt hard gewerkt aan de nieuwe wagen voor het komende carnaval. Wel zijn er nieuwe regels voor de nieuwe loods. 'Er mag binnen absoluut niet gerookt worden. Overal zijn brandblussers opgesteld en er mag niet meer binnen met de slijptol gewerkt worden', legt Teun van Dongen uit.

Zie ook: 'Levenswerk weg', brand verwoest carnavalswagens van zeker tien groepen

Na de brand kwam er veel hulp voor de carnavalsverenigingen. 'Dat was echt hartverwarmend', vertelt Leon School. 'Uit heel Nederland kregen we reacties en van alles aangeboden. Van poppen tot geld, zelfs uit plaatsen waar je het niet van verwacht had.'

Bekijk hier de hele uitzending van Café Carnaval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!