Nieuws

Tanken over de grens, dat scheelt je 22 euro in de portemonnee

De auto volgooien met brandstof, het is geen feestje meer. Prijsverhogingen maken dat een volle tank in Nederland dit jaar gemiddeld 50 eurocent per liter benzine meer gaat kosten. Logisch dus dat veel inwoners van Gelderland de wijk nemen naar Duitsland voor een volle tank. © Omroep Gelderland
EMMERICH AM RHEIN - De auto volgooien met brandstof, het is geen feestje meer. Prijsverhogingen maken dat een volle tank in Nederland dit jaar gemiddeld 50 eurocent per liter benzine meer gaat kosten. Logisch dus dat veel inwoners van Gelderland de wijk nemen naar Duitsland voor een volle tank.
In Emmerich is het zaterdag een komen en gaan van Nederlandse automobilisten, die daar op een volle tank al snel 22 euro besparen. 'Een weloverwogen beslissing", zegt een van de grenstankers. 'Het scheelt echt aanzienlijk. Het is wel vreemd dat de prijzen binnen de Europese Unie zo veel verschillen.'
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Tanken over de grens, dat scheelt je 22 euro in de portemonnee

Opmerkelijk

Een automobiliste vindt het prijsverschil ook wel opmerkelijk. 'Bij ons kost een liter benzine 1,69 euro. Als ik hier tank, scheelt dat 30 cent per liter. Dat vind ik toch wel veel.  
Dat de Duitse prijzen zo fors lager zijn, komt doordat de accijnzen in Nederland aan de maat zijn. Die zijn goed voor bijna de helft van de brandstofprijs. In Duitsland valt die belasting over brandstof aanzienlijk lager uit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!