De Goffert wordt rookvrij bij wedstrijden van NEC

NIJMEGEN - Vanaf volgend seizoen mag er niet meer worden gerookt in stadion De Goffert tijdens wedstrijden van NEC.

De Nijmeegse club volgt daarmee het beleid van de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij. Het rookverbod gaat in vanaf komende zomer, maar dit seizoen zal er al een ontmoedigingsbeleid worden gevoerd. Stewards zullen rokers aanspreken om hen bewust te maken van hun omgeving, die ongewild mee rookt. 

'We volgen het landelijke beleid omtrent het roken in voetbalstadions. Dit betekent dat we op dit moment aan het inventariseren zijn welke maatregelen we moeten treffen om het Goffertstadion rookvrij te maken', verklaart manager Maatschappelijk en Supporters Luc te Riele. Op trainingscomplex De Eendracht mag al sinds een jaar niet meer worden gerookt.

Drie clubs in Nederland hebben al een rookvrij stadion: Vitesse, Ajax en Almere City FC. En ook bij wedstrijden van het Nederlands elftal is roken niet toegestaan.

Bij NEC zal het rookverbod ongetwijfeld tot commotie gaan leiden. Veel fans zijn van mening dat roken bij stadionbezoek hoort.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: