Krijg ik een lening en hoe verduurzaam ik? Energiepunt opent in Apeldoorn

APELDOORN - Wie zijn huis wil verduurzamen, kan in Apeldoorn terecht bij het Energiepunt in het centrum van de stad. De gemeente opent daar een energieloket aan de Paslaan, voor iedereen die meer wil weten over verduurzaming en hoe je dat kunt doen.

Wethouder Maarten van Vierssen opent donderdagmiddag het Energiepunt officieel. Het moet een advieswinkel zijn waar je meer te weten komt over subsidie en leningen voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Drempel

Daarnaast kun je je verdiepen in alle soorten isolatiemateriaal, warmtepompen, zonnepanelen en wat er nog meer mogelijk is om je huis te verduurzamen. In plaats van een loket, probeert de gemeente met de winkel de drempel verlagen om binnen te stappen en je te informeren.

De gemeente is bezig te verduurzamen en zet dus ook in op alternatieve en duurzame energie. Zo zijn er concrete plannen voor zonneparken. Daarnaast moeten woonwijken aardgasvrij worden.

In 2047 hoopt Apeldoorn energieneutraal te zijn. Dat betekent dat binnen de gemeente evenveel duurzame energie wordt opgewekt als dat er energie wordt gebruikt.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: