Criminele vader en zoon minder lang de bak in

APELDOORN - Een vader en een zoon uit Apeldoorn zijn in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van 46 en 52 maanden. Dat is een fors lagere straf dan de rechtbank de twee eerder had opgelegd.

De vader en zoon zijn door het gerechtshof in Arnhem schuldig bevonden aan afpersing en oplichting. Ook hebben ze volgens de hof leiding gegeven aan een criminele organisatie. Het duo werd eerder veroordeeld tot acht en zeven jaar cel. Daarvan blijft nu voor vader 46 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk, en 52 maanden voor de zoon over.

Het Openbaar Ministerie wilde de twee ook veroordeeld zien voor mensenhandel. Ze hebben volgens het OM vrouwen tot prostitutie gedwongen in een illegaal bordeel in Apeldoorn en bordeelbezoekers hebben gechanteerd. Het hoger gerechtshof acht dat niet bewezen. De straf valt daarom flink lager uit.

Bekende volkszanger slachtoffer

De zaak kreeg grote bekendheid, omdat de bekende volkszanger Frank van Etten één van de slachtoffers van vader en zoon was. Onder meer zijn auto's werden in brand gestoken. Deze zaak is nog niet voor de rechter geweest.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: