Peter R. de Vries blikt terug op 25 jaar Puttense moordzaak

PUTTEN - Het was donderdag 26 jaar geleden dat Christel Ambrosius uit Putten werd vermoord. Peter R. de Vries zei donderdagavond in Op1 dat de beide verdachten van destijds, Herman du Bois en Wilco Viets in de afgelopen jaren een hartaanval hebben gehad: 'Het gaat niet goed met ze. Ze zijn vrijgesproken, maar de veroordeling heeft heel veel naweeën veroorzaakt, dit jaar lag Du Bois een paar dagen in coma.'

De twee Puttenaren werden 25 jaar geleden veroordeeld en zaten zeven jaar onterecht in de gevangenis. Ze kregen wel een schadevergoeding, maar geen excuses. 

De Vries zei in het tv-programma dat hij het verbijsterend vindt dat er nooit officiële excuses zijn aangeboden: 'Twee jaar geleden heb ik samen met Anja en Herman du Bois een gesprek gehad met de officier van justitie, die verantwoordelijk is geweest voor deze dwaling. Je zou verwachten dat die excuses heeft gemaakt, nadat de echte dader gepakt werd.'

Gesprek

De Vries zegt dat op zijn aandringen dat gesprek er wel is gekomen: 'De officier zei dat hij niet inzag waar hij een fout had gemaakt.' De Vries zegt dat er wat hem betreft veel te weinig lessen uit deze zaak zijn getrokken. 

De vrijspraak van de 'Twee van Putten' is voor De Vries het 'mooiste moment van zijn carrière' geweest, zei hij met betraande ogen in het tv-programma. 

In 2008 werd na een dna-match Ron P.  opgepakt. Hij werd in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar celstraf voor de moord op Ambrosius.

Zie ook: Puttense moordzaak: geschiedenis van de moord op Christel Ambrosius

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Putten Putten Nieuws
Deel dit artikel: