Nieuws

Audi met 'explosieve spullen' in Didam was achtergelaten na politieachtervolging

De zwaar beschadigde auto die donderdagochtend werd aangetroffen aan de Smallestraat in Didam, was de nacht ervoor betrokken bij een politieachtervolging. Hoewel de Audi daarbij in botsing kwam met een politiewagen, wist de bestuurder te ontkomen. © Persbureau Heitink
DIDAM - De zwaar beschadigde auto die donderdagochtend werd aangetroffen aan de Smallestraat in Didam, was de nacht ervoor betrokken bij een politieachtervolging. Hoewel de Audi daarbij in botsing kwam met een politiewagen, wist de bestuurder te ontkomen.
De politie vermoedt dat de Audi is gebruikt bij een plofkraak in Duitsland. Toen de wagen in Didam bleek te staan, zette de politie de Smallestraat af omdat er mogelijk explosieven in het voertuig zouden liggen. Passanten werden op afstand gehouden. 
Beelden van de afgezette straat (tekst gaat verder onder de video):
Audi met 'explosieve spullen' in Didam was achtergelaten na politieachtervolging

Nog geen aanhoudingen

Uiteindelijk konden de hulpdiensten de auto veilig afvoeren. De politie heeft de wagen inmiddels onderzocht. Een woordvoerder kon alleen vertellen dat daarbij 'spullen met explosiegevaar' zijn aangetroffen.
Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht. De politie heeft haar hoop gevestigd op omwonenden die de Audi mogelijk hebben zien rijden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!