Schip dat voor kilometerslang oliespoor bij Gorssel zorgde vermoedelijk gevonden

GORSSEL - Rijkswaterstaat heeft het schip achterhaald dat op 1 december 2019 vermoedelijk verantwoordelijk was voor een oliespoor van 8 kilometer op de IJssel tussen Gorssel en Deventer. Dat heeft Rijkswaterstaat donderdag bekendgemaakt. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Een visser meldde het oliespoor. Rijkswaterstaat startte direct een onderzoek. Het bleek te gaan om olie uit de machinekamer van een schip. Het is een regulier afvalproduct, dat schepen kunnen laten afzuigen in bepaalde havens.

Schipper verhoord

Rijkswaterstaat nam monsters van verschillende schepen om te onderzoeken wat de bron van de olie was. Bij een van de schepen werd een match gevonden. De schipper is verhoord. Hij gaf aan dat hij dacht een lekkage te hebben en is vervolgens gaan pompen, waardoor de olie in de IJssel terechtkwam. 

Het Openbaar Ministerie bepaalt wat er verder gaat gebeuren. Rijkswaterstaat gaat de kosten van het onderzoek verhalen op de schipper.

Zie ook: Kilometerslang oliespoor op de IJssel, Rijkswaterstaat doet onderzoek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lochem Gorssel Nieuws
Deel dit artikel: