Medewerkers willen jeugdzorginstelling Hoenderloo Groep zelf overnemen

HOENDERLOO - Krijgt de Hoenderloo Groep toch een doorstart? Medewerkers en oud-medewerkers willen in samenwerking met lokale partijen de jeugdzorginstelling overnemen. Zorggroep Pluryn is op de hoogte van de plannen en is sceptisch: 'Dit is niet levensvatbaar'.

De voorgenomen sluiting maakt veel los bij bewoners van de instelling en medewerkers. Ze willen niet langer dat kwetsbare jongeren van hot naar her worden gesleept.

Zie ook: Staking om sluiting Hoenderloo Groep voorlopig uitgesteld

Onvermogen in jeugdzorg

'Het moet afgelopen zijn met het onnodig ‘rondpompen’ van kwetsbare kinderen in Nederland', schrijven de initiatiefnemers. 'De voorgenomen sluiting van de Hoenderloo Groep is illustratief voor het onvermogen van jeugdzorg en overheid om een kwalitatief goed aanbod te bieden aan jongeren met complexe problemen.'

Tekst loopt door onder de video: 

Pluryn besloot onlangs de Hoenderloo Groep dit jaar te sluiten, vanwege financiële tekorten. Door de tekorten kan de kwaliteit van de zorg niet meer worden gegarandeerd, zegt Pluryn.

'Niet levensvatbaar'

De (oud-) medewerkers stellen nu in een brief dat zij een businessplan hebben ontwikkeld dat ondersteund wordt 'vanuit wetenschappelijke hoek', en in samenwerking met een aantal partners. Wie of wat dat zijn, is onbekend. Ook hoe zij het zouden willen financieren is nog helemaal onduidelijk.

Een woordvoerder van Pluryn laat weten dat het bij hen bekend is dat deze plannen er zijn. Pluryn staat open voor een gesprek,  maar ziet het plan niet als een levensvatbaar alternatief.

Deel dit artikel: