Nederlandse volleybalsters ijzersterk: 3-0 winst tegen Bulgarije

APELDOORN - De Nederlandse volleybalvrouwen zijn door naar de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi. De ploeg versloeg Bulgarije met 3-0 in het Omnisportcentrum in Apeldoorn. Het was een ijzersterke wedstrijd van Oranje.

Nederland trad aan zonder de Varsseveldse steraanvalser Lonneke Slöetjes - zij was ziek. De Apeldoornse Celeste Plak speelde wel een deel van de wedstrijd mee. In drie sets waren zij en haar teamgenoten de Bulgaren de baas. Het werd: 25-19, 25-19 en 26-24. 

Bekijk de video. Tekst gaat eronder verder.

Maar de strijd is nog niet gestreden. Donderdag treedt Oranje in ieder geval nog aan tegen Polen. Zaterdag en zondag staan de halve finale en finale van het kwalificatietoernooi gepland. Het winnende team in Apeldoorn plaatst zich direct voor de Olympische Spelen in Tokio.

Of Nederland als sterkste uit de bus komt, moet nog maar blijken. De Spelen zijn met deze tweede overwinning op zak vanavond wel weer dichterbij gekomen. Dinsdagavond boekten de Nederlandse vrouwen al hun eerste zege; toen werd het 3-0 tegen Azerbeidzjan.

Zie ook: 'Het is hier fantastisch', volleybalsters winnen in sfeervol Apeldoorn

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!