Nieuws

'Wijnen, wijnen, wijnen', maar dan net even anders

Na een decembermaand waar de alcohol rijkelijk vloeide, doen veel mensen aan Dry January. Een maand even helemaal geen alcohol. De afgelopen jaren nam alcholvrij bier al een grote vlucht. Nu worden ook speciaalbiertjes met 0 procent steeds populairder. Hetzelfde geldt voor alcoholvrije wijn. © Omroep Gelderland
ERICHEM - Na een decembermaand waar de alcohol rijkelijk vloeide, doen veel mensen aan Dry January. Een maand even helemaal geen alcohol. De afgelopen jaren nam alcholvrij bier al een grote vlucht. Nu worden ook speciaalbiertjes met 0 procent steeds populairder. Hetzelfde geldt voor alcoholvrije wijn.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Alcoholvrije wijnen uit de Betuwe steeds populairder
Arine van Leenen van Betuws Wijndomein ziet dat hun productie de afgelopen jaren is verdubbeld. Sinds vier jaar produceert ze met haar man de alcoholvrije wijn Betuwse Bruis, met hun wijngaard in Erichem. 'Er is een enorme vraag naar. Niet alleen van mensen die zwanger zijn of vanuit hun geloofsovertuiging niet willen drinken.' 
Volgens Van Leenen wordt non-alcoholische wijn veel geserveerd in restaurants als aperitief. 'Het is een mousserende druivensap. We oogsten de druiven iets eerder, zodat het nog mooie, frisse zuren en veel aroma heeft. Die frisse zuren maken speeksel aan. Dat is lekker, net voordat je gaat eten.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!