Nieuws

Bomenkap Stelkampsveld hervat

De bomenkap in natuurgebied Stelkampsveld is hervat. Dat laat Staatsbosbeheer weten. De kap werd november vorig jaar stilgelegd, nadat boeren in het veld demonstreerden. © Omroep Gelderland
BARCHEM - De bomenkap in natuurgebied Stelkampsveld is hervat. Dat laat Staatsbosbeheer weten. De kap werd november vorig jaar stilgelegd, nadat boeren in het veld demonstreerden.
Het natuurgebied wordt hersteld. Er wordt ingezet op herstel van gras- en heidelandschap. Vennen worden hersteld, historisch reliëf komt terug en om de grondwaterstand te herstellen, worden sloten gedempt.
Uiteindelijk moet het gebied er weer uit komen te zien zoals het in 1850 er ook ongeveer uitzag. Een van de maatregelen is het kappen van bomen. Volgens Staatsbosbeheer en de provincie Gelderland kan Stelkampsveld niet hersteld worden als de bomen blijven staan. Om het gebied te herstellen wordt Stelkampsveld uitgebreid. 
De provincie Gelderland en Staatsbosbeheer moeten alle Natura 2000-gebieden herstellen. Boeren zijn bang dat ze door een groter natuurgebied in hun achtertuin minder stikstof mogen uitstoten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!