Al 10.000 euro opgehaald voor getroffen gezin van Arnhemse flatbrand

ARNHEM - De teller van de doneeractie voor het gezin dat werd getroffen door de fatale brand in Arnhem is voorbij de tienduizend euro. Ruim vijfhonderd mensen leverden inmiddels een grote of kleine bijdrage.

De doneeractie voor de slachtoffers van de brand op nieuwjaarsnacht is afgelopen weekend gestart door vrienden van de familie. Daarvoor is overleg geweest met de familie. 'Er komt heel veel op hen af... Ook van allerlei acties, die goed bedoeld zijn. Wij hebben zondag besproken dat wij het overnemen en deze actie zelf opzetten', zei een van de vrienden.

Zie ook: Doneeractie voor Arnhemse familie na dodelijke flatbrand

'Moge alle kleine beetjes helpen'

De vrienden hopen met de actie geld in te zamelen zodat het gezin financieel in ieder geval wat rust heeft zodat ze alles kunnen verwerken. De grootste donatie tot nu toe is tweeduizend euro van een anonieme schenker.

Veel mensen laten bij hun donatie ook een persoonlijke boodschap achter. Moeder Kim (36) en dochter Romy (8) die het drama overleefden worden veel sterkte gewenst. 'Wij leven heel erg mee, en moge alle kleine beetjes ook helpen! Heb er geen woorden voor...', reageert iemand.

Bij de brand in een flat aan het Gelderseplein kwamen de 39-jarige vader en zijn 4-jarige zoontje zoon om het leven. De brand ontstond door vuurwerk dat op een bankstel werd gelegd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: