De Gelderse Verleiding, weet jij wat het is?

EDE - Elke plaats of regio heeft wel zijn eigen lekkernij. Soms overbekend, soms is het echt iets van vroeger. Ook Ede heeft een speciale lekkernij.

Bij de naam denk je wellicht niet direct aan Ede. De lokale lekkernij heet de 'Gelderse Verleiding'. In het programma Het Lekkerste van Gelderland gaat presentator Jochem van Gelder op zoek naar de lokale lekkernijen in de Gelderse plaatsen. Daarbij gaat hij de straat op, om te kijken hoe goed de lokale bewoners hun lekkernij kennen én herkennen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De Gelderse Verleiding werd in 2004 bedacht door een lokale bakker, die opzoek was naar een nieuw streekproduct welke het hele jaar door verkocht kon worden. 'We zochten iets speciaals wat we het hele jaar konden verkopen', vertelt bakker Remco van der Veer. 'We wisten dat mensen graag room lusten, toen kwamen we op dit broodje uit.'

Er zit veel suiker en room in het broodje, maar toch is er een gezonde touch. 'Het is een licht meergranenbroodje. Ook zitten er walnoten in.'

Bekijk hier de hele uitzending van Het Lekkerste Van Gelderland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: