Klasgenootjes staan stil bij fatale flatbrand in Arnhem

ARNHEM - Leerlingen van De Parkschool in Arnhem staan deze maandag stil bij het drama dat zich nieuwjaarsnacht voltrok in de flat aan het Gelderseplein. De 4-jarige Jelle uit groep 1, overleefde de brand niet. Zijn 8-jarige zusje Romy, die in groep 4 zit, raakte ernstig gewond. Klasgenootjes van beide kinderen beginnen de schooldag in het bijzijn van hun ouders.

In de hal van het gebouw is een speciaal herdenkingsplekje ingericht. Daar kunnen kinderen stilstaan bij het heftige nieuws en kunnen ze, als ze dat willen, een tekening of boodschap achterlaten. Ook andere ouders zijn welkom om hun medeleven te betuigen. 

Bloemen en knuffels

Bij een stenen kikker op het schoolplein zijn maandagochtend bloemen en knuffels gelegd.

Jelle en en Romy stonden vlak na oud en nieuw samen met hun ouders in een lift die door brand stil kwam te hangen. Naast Jelle kwam ook de 39-jarige vader van het gezin om het leven. De 36-jarige moeder belandde net als Romy met ernstige verwondingen in het ziekenhuis.

Verschillende ouders op school melden dat het meisje inmiddels uit het ziekenhuis is ontslagen.

Veel hulp aanwezig maandag

De directrice van de school is geschokt door de gebeurtenis. Samen met de GGD, het wijkteam, het schoolbestuur, slachtofferhulp en de gemeente zullen ze de kinderen met hun ouders maandag opvangen.

Ook is er een tolk aanwezig voor ouders die slecht Nederlands spreken of begrijpen. Voor het weekend zijn alle ouders al telefonisch op de hoogte gebracht door de schoolleiding.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: