De loodzware Dakar Rally is weer gestart en dit zijn onze deelnemers

JEDDAH - De 42ste editie van de Dakar Rally is zondag losgebarsten met negen deelnemers uit onze provincie. Aan de start in Saoedi-Arabië staan zowel Gelderlanders in de truck en auto als op de motor.

De rally voerde oorspronkelijk van Parijs naar Dakar, de hoofdstad van Senegal. Sinds 2009 werd de race in Zuid-Amerika verreden, maar dit jaar strijkt de karavaan voor het eerst neer in het Midden-Oosten.

Ten Brinke gaat voor de winst

Bernhard ten Brinke uit Zeddam gaat ook dit jaar weer voor de winst in het autoklassement. In die klasse won hij twee jaar terug als eerste Nederlander ooit een etappe. Dit jaar rijdt hij met de Belgische navigator Tom Colsoul voor Toyota Gazoo Racing.

Zie ook: Ten Brinke dolblij na etappewinst Dakar Rally: 'We hebben geknokt'

Gerben Lieverdink uit Hengelo doet voor het tweede jaar op rij mee aan de loodzware rally. Hij is de enige Gelderlander op de motor. Vorig jaar viel hij in de zesde etappe uit.

Bij de trucks doen liefst zeven provinciegenoten mee: Martin van de Brink met zijn zoon en monteur Mitchel uit Harskamp, Gerrit Zuurmond uit Beesd, Pascal de Baar uit Twello, Ed Wigman en navigator Joël Ebbers uit Giesbeek en William de Groot uit Kerkdriel. Zij zitten in vijf verschillende teams, die aan de start in Saoedische kustplaats Jeddah staan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: