Nieuws

Politiewagen die fietsers schepte reed niet met zwaailichten en sirene

De politiewagen die donderdagavond drie fietsers schepte in Apeldoorn, reed niet met licht- en geluidsignalen. Dat laat de politie weten na onderzoek. Een 62-jarige man en twee meisjes van 4 en 6 jaar oud raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. © Persbureau Heitink
APELDOORN - De politiewagen die donderdagavond drie fietsers schepte in Apeldoorn, reed niet met licht- en geluidsignalen. Dat laat de politie weten na onderzoek. Een 62-jarige man en twee meisjes van 4 en 6 jaar oud raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De agent in kwestie was niet op weg naar een melding en deed regulier politiewerk. Het ongeval op de Prins Willem-Alexanderlaan gebeurde volgens de politie nadat de agent een auto zonder verlichting aan de kant wilde zetten. Daarna reed de agent de fietsers aan op de kruising. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht.
De politie is op zoek naar getuigen en laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is. De drie slachtoffers zijn volgens een woordvoerder naar het ziekenhuis gebracht. De agent bleef ongedeerd.
Bekijk hier de video van donderdagavond:
Politiewagen die fietsers schepte reed niet met zwaailichten en sirene
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!